Airco installatie Leiden

Airco installatie Leiden

Air conditioner compressor outdoor unit installed outside the house

Wat je moet weten voor de aanschaf van een airco installatie in Leiden

Met de jaarlijks stijgende temperaturen in de zomermaanden in Nederland wordt het steeds belangrijker om een airconditioningsysteem in je bedrijf te hebben om een comfortabel en werkzaam binnenklimaat te behouden. Maar als je nog nooit een airco hebt gekocht, kan de aanschaf ervan best lastig zijn. Hieronder vind je een aantal belangrijke zaken die je moet weten voordat je een airco installatie gaat kopen.

Capaciteit van de airco

Het is belangrijk om de juiste capaciteit voor je airco installatie in Leiden te kiezen, om de betreffende ruimte goed te kunnen koelen. Een te grote airconditioner zou onnodig duur zijn. De capaciteit van een airco wordt uitgedrukt in BTU (British Thermal Units). Als vuistregel kun je ongeveer 20 BTU per vierkante meter gebruiken, maar je moet daarbij wel letten op onder andere de hoogte van het plafond, het aantal ramen en de isolatie in de ruimte.

Type airco installatie

Er zijn verschillende soorten airco’s op de markt, waaronder raam- en wandairconditioners, split-aircosystemen en draagbare airconditioners. Raam- en wandairconditioners zijn goed voor kleinere ruimtes, terwijl split-aircosystemen ideaal zijn voor grotere ruimtes of voor het koelen van meerdere ruimtes. Draagbare airconditioners bieden uitkomst voor als je niet permanent een airco wilt installeren.

Energie-efficiëntie

Kies wel altijd voor een airco installatie met een hoog energie-efficiëntie label. Dit betekent dat de airconditioner minder energie verbruikt voor het koelen. Dat is beter voor het milieu en je portemonnee. Airconditioners met het A+++ label zijn het meest energiezuinig.

Geluidsniveau

Een airco maakt altijd geluid. Zorg ervoor dat je op kantoor een airco kiest met een laag geluidsniveau, bij voorkeur onder de 50 decibel.

Installatie en onderhoud

Zorg ervoor dat je een professionele installateur uitkiest om de airconditioner te laten installeren. Het is ook belangrijk om zo nu en dan onderhoud te laten uitvoeren om de airco goed en efficiënt te laten werken en om uitval te voorkomen.

De kosten

De kosten voor de aanschaf van een airco-installatie kunnen sterk variëren. Dat hangt helemaal af van het type airco en de capaciteit. Een tijd lang prijzen vergelijken, helpt altijd om de beste deal te vinden. Meer tips en blogs voor bedrijven en het bedrijfsleven lees je hier.