Alles wat je moet weten over Managed Azure

managed azure

Met de populariteit van cloud computing en de populariteit van Microsoft Azure, groeit ook de vraag naar Managed Azure. Managed Azure is een dienst die de beheertaken van Azure overneemt zodat bedrijven zich kunnen richten op hun kernactiviteiten. In dit blog bespreken we wat Managed Azure is, de voordelen ervan en waarom het belangrijk is voor elke organisatie.

Wat is Managed Azure?

Managed Azure is precies wat het klinkt – het beheer van Azure wordt uitbesteed aan een derde partij. De Managed Azure provider biedt end-to-end beheer van Azure-infrastructuur, systemen, services, en applicaties. Dit betekent dat de provider alles doet, van het opzetten van de virtuele machines, het beheren van de serverapplicaties en het bijwerken van de software tot het oplossen van problemen en het reageren op beveiligingsincidenten.

Voordelen van Managed Azure

Een van de belangrijkste voordelen van Managed Azure is dat het de verantwoordelijkheid van IT-beheerders vermindert. Hierdoor kunnen organisaties zich concentreren op hun kernactiviteiten. Door het gebruik van Managed Azure wordt ook de downtime van websites en webtoepassingen drastisch verminderd, wat leidt tot een maximale beschikbaarheid. Andere voordelen van Managed Azure zijn de mogelijkheid om snel te schalen, de betaalbaarheid en de mogelijkheid om de resultaten van de IT-diensten sneller te zien.

Waarom Managed Azure belangrijk is

Managed Azure biedt bedrijven volledige controle over hun infrastructuur. Bovendien helpt het de IT-teams om hun expertise en kennis te concentreren op de bedrijfsgerelateerde taken. Met behulp van Managed Azure kan een organisatie de kosten van de infrastructuur verlagen omdat het niet nodig is om interne IT-serviceteams te hebben die 24/7 moeten werken, en daardoor geen downtime ontstaat.

Hoe Managed Azure werkt

De Managed Azure provider biedt verschillende niveaus van service, van puur beheerde basisdiensten tot volledig beheerd, inclusief databack-up, beveiliging, monitoring, en onderhoud. De provider werkt nauw samen met de klant om het gewenste serviceniveau te begrijpen en in te stellen.

Een volledig beheerde Azure-oplossing omvat een aantal diensten, waaronder het monitoren van de systeemprestaties, het bijwerken van de servers en de applicaties, het reageren op beveiligingsincidenten, continu onderhoud en ondersteuning, evenals back-ups en het herstel van gegevens.

Managed Azure biedt organisaties een flexibele, efficiënte en kosteneffectieve oplossing voor de infrastructuur en IT-beheer. Door het uitbesteden van de beheertaken kunnen organisaties zich concentreren op hun kernactiviteiten en meer tijd besteden aan het leveren van waardevolle diensten aan hun klanten. Bedrijven kunnen ook profiteren van de ervaring en kennis van Managed Azure service providers, waardoor ze de prestaties, veiligheid en beschikbaarheid van hun IT-services kunnen verbeteren. Zet de stap en overweeg Managed Azure voor jouw organisatie.Ga naar ACC ICT voor meer informatie!

Laptop