Brievenbusdoos kopen? Dit moet je weten

amerikaanse vouwdozen

Veel webshops versturen vaak kleinere producten. Denk aan Cd’s, Dvd’s, en Blu-ray Discs, maar ook aan producten, zoals kabeltjes, USB-sticks, sleutelhangers en andere kleinere producten waar je in principe dus ook geen verzenddoos voor nodig hebt. Je kunt deze producten versturen in een enveloppe of in een brievenbusdoos. Maar waarom zou je kiezen voor een brievenbusdoos en welke keuzes heb je als je voor het verzendmateriaal kiest? In onze blog geven we antwoorden op deze vragen.

Is een brievenbusdoos stevig?

De eerste vraag die de meeste mensen hebben is of een brievenbusdoos wel stevig is en het antwoord is ‘ja’. Een brievenbusdoos is behoorlijk stevig en kan producten die worden verstuurd optimaal beschermen. In ieder geval een stuk beter dan wanneer je ze verstuurd in een enveloppe of bubbeltjesenvelop. Heb je toch breekbare producten en durf je het niet aan? Kies dan toch voor een kleinere verzenddoos die je opvult met schokabsorberend vulmateriaal.

Verschillende soorten brievenbusdoos

Het is goed om te weten dat je een brievenbusdoos in verschillende soorten kunt kopen. De maat is vrijwel altijd hetzelfde (op enkele millimeters na), maar je kunt kiezen uit een witte of bruine doos of je kiest voor een gekleurde doos. Bijvoorbeeld een doos in een kleur die bij je bedrijf past. Zo kun je ook iets aan branding doen. Als je dat goed wil doen kun je er ook voor kiezen om brievenbusdozen te laten bedrukken. Met bijvoorbeeld een bedrijfsnaam of -logo of zelfs met icoontjes en een webadres. De kosten vallen ook reuze mee. Zeker wanneer je kiest voor een grote oplage aan doosjes.

Brievenbusdoos met klep sluiting of zelfklevende sluiting

Wanneer je voor de brievenbusdoos kiest, kun je ook nog kiezen voor de soort sluiting. Er zijn doosjes met een klepsluiting en een zelfklevende sluiting verkrijgbaar. Bij een klepsluiting wordt het doosje logischerwijs afgesloten met een klepje. Met als voordeel dat sluiten snel en makkelijk is, maar dat geldt dus ook voor het openen van het doosje. En dat is weer een nadeel. Je wil er toch niet aan denken dat het doosje onderweg per ongeluk opengaat en dat het product verdwijnt. Of dat een bezorger stiekem een kijkje neemt wat er in het doosje zit.

De zelfklevende sluiting is de beste optie. Omdat je het doosje net zo makkelijk en snel kunt sluiten als de brievenbusdoos met een klepsluiting, maar dicht is dicht. Dus de problemen die we eerder schetsen heb je dus niet met een doosje met een zelfklevende sluiting. En je bespaart ook op tape, omdat je het doosje niet hoeft dicht te plakken. Tenzij je dat wil voor extra zekerheid. Dat overigens niet nodig is, maar dat is ieder voor zich.

Alternatieven

De brievenbusdoos is dus een goede keuze voor het versturen van kleinere producten. De doosjes zijn klein en passen door de brievenbus. Dus je kunt ook op je verzendkosten besparen. Er zijn ook goede alternatieven, zoals enveloppen en verzendzakjes. Welke keuze je uiteindelijk maakt is afhankelijk van je budget en welk verzendmateriaal het beste bij je producten past.