Centraal beheer beleggen review

centraal beheer beleggen review

Sparen levert tegenwoordig minder op dan de inflatie. Daarom gaan steeds meer spaarders beleggen. maar waar beleg je? En kan je ook beleggen zonder dat je daar veel verstand van hebt? Het antwoord: ja, als je gebruik maakt van beheerd beleggen. Dat kan bijvoorbeeld bij Centraal Beheer Beleggen. Wat komt er uit de centraal beheer review van klanten? Is het een goed idee of juist niet om bij deze aanbieder te beleggen?

Centraal Beheer beleggen review: veilig en gemak, vrij laag rendement

Bij Centraal Beheer Beleggen beleg je niet zelf. Je laat dat de experts van Centraal Beheer doen. In ruil voor een kleine vergoeding doen zij dat. Zij beleggen jouw kapitaal, met dat van veel andere beleggers, in verschillende aandelen en fondsen. Het rendement dat Centraal Beheer behaalt wisselt, maar ligt tussen de 1% en 7%. Niet heel hoog dus, maar wel beter dan wat je op een spaarrekening behaalt.

Je kan bij Centraal Beheer kiezen uit zeven verschillende fondsen, elk met een ander risicoprofiel, waar je je kapitaal over kan verdelen. De rendementen van deze fondsen verschillen.

centraal beheer beleggen review

Zelf beleggen in index trackerfonds doorgaans lucratiever

Over het algemeen levert het daarom meer op om zelf te beleggen. Bijvoorbeeld bij eToro of een ander beleggingsplatform. Heb je weinig verstand van beleggen, dan kan je het beste een index trackerfonds kiezen (bijvoorbeeld een fonds dat de IEX, de Dow Jones of de Hang Seng index volgt, of een wereldtracker die is samengesteld uit verschillende indexen). Dan doe je het al beter dan de gemiddelde belegger of fondsbeheerder. Het grote voordeel van deze trackerfondsen is dat ze uit veel succesvolle bedrijven samen zijn gesteld en dat ze altijd hetzelfde aandelenpakket houden. Daardoor zijn ze weinig kosten kwijt aan het aankopen en verkopen van aandelen. Ook zijn schommelingen in aandelenkoersen dan uitgemiddeld. Bij deze succesvolle bedrijven heb jij uiteraard een minder groot risico, wel is het rendement een stuk lager dan bij risicovolle investeringen.

Wil je deze, en nog meer tips lezen over beleggen? Die vind je op Bankr. En wil je meer weten over Centraal Beheer? Dan kan je het beste de pagina Centraal Beheer Beleggen Review raadplegen. Hier vind je antwoorden op al jouw vragen!