De optimale huidverzorging voor jouw huid

De verzorging van je huid is vaak erg belangrijk. Er zijn veel verschillende huidtype die ook een verschillende soort verzorging nodig hebben. Bij het kiezen van producten voor je huid wilt je dat de ingrediënten goed zijn. Ook hebben mensen het er vaak voor over om iets meer te betalen voor goede huidverzorging, je smeert het immers ook op je gezicht. Welke huidverzorging je kiest is afhankelijk van jouw wensen, wil je je acne aanpakken? of juist rimpels voorkomen? Voor alle wensen en eisen is er wel een soort van huidverzorging die bij jou past. Wat nu ook steeds meer naar voren komt is Vegan Gezichtsverzorging.

Waarom zou je kiezen voor vegan gezichtsverzorging?

Je zou kunnen kiezen voor Vegan Gezichtsverzorging vanwege het milieu. In deze vegan gezichtsverzorging zitten natuurlijke producten. Ook kan het beter zijn voor je huid om natuurlijke producten te gebruiken. Je huid kan zich van zichzelf vaak goed herstellen en het aanbrengen van synthetische ingrediënten is dan ook niet altijd de beste oplossing voor jouw huidproblemen. Wat een voordeel kan zijn van vegan gezichtsverzorging is dat het verder gaat dan je bovenste huidlaag. Hierdoor kunnen de producten dieper in je huid effect hebben en zo huidproblemen beter aanpakken

De pH-waarde van je gezicht in balans houden

Wat ook een rol speelt bij goede gezichtsverzorging is de pH-waarde van je gezicht. De pH-waarde van je gezicht ligt meestal rond de 5,5. Vaak zie je dat huidverzorgingsproducten een veel hoger pH-waarde hebben waardoor je huid uit balans zou kunnen raken. Het beste voor je huid zou het gebruiken van huidverzorgingsproducten met een pH-waarde rond je eigen pH-waarde, dus 5,5. Wat je misschien niet zou verwachten is dat water ook een hogere pH-waarde heeft dan je gezicht en het gebruiken van huidverzorgingsproducten je huid weer in balans kan brengen na het gebruik van water op je huid. Hierdoor kan je je huidproblemen weer aanpakken.