De toepassingen van schuimrubber

Schuimrubber op maat

Schuimrubber op maat is tegenwoordig een materiaal dat veel gebruikt wordt. Het materiaal wordt in verschillende samenstellingen van materialen en van verschillende diktes en in verschillende maten gemaakt, voor verschillende doeleinden. Sommige typen schuimrubber kunnen bijvoorbeeld uitstekend worden gebruikt voor matten in de sportschool. Denk aan de dikke matten van bij gym vroeger, of de matten in de dojo waar men karate of een andere vechtsport beoefent. Maar het wordt ook gebruikt om ruimtes mee te isoleren, aangezien het effectief is en bovendien helemaal niet duur en makkelijk te verkrijgen. In de volgende alinea’s lees je precies waarvoor je het materiaal kunt gebruiken, en waarom het voor die toepassingen zo geschikt is.

Schuimrubber op maat

Schuimrubber tijdens het kamperen

Schuimrubber op maat wordt veel gebruikt voor matrassen, bedjes en matjes voor op de camping. Dus als jij wel eens in een tent ligt in de zomer, is de kans groot dat je op een ondergrond van schuimrubber hebt geslapen. Misschien niet zo lekker als je bed thuis, maar toch voor weinig geld een solide ondergrond om op te slapen, zodat jij met minimale rugpijn wakker wordt op de camping. Of dat nou op een druk bezocht housefestival is, of op een camping in de zon in het zuiden van Frankrijk, met schuimrubberen matjes zit je altijd goed.

Schuimrubber als vulling van meubels

Schuimrubber is sowieso goed geschikt voor het maken van meubels. het is fijn spul voor de vulling van bijvoorbeeld banken en stoelen. Met schuimrubberen vulling heb je support en toch zachtheid, wat het een hele geschikte stof maakt voor die doeleinden. Er bestaan ook stoffen die goed geschikt zijn voor buiten, doordat ze goed bestand zijn tegen regen en andere weersomstandigheden. Als jij op zoek bent naar nieuwe tuinmeubels, is schuimrubber een materiaal om eens te overwegen. Het is voor veel toepassingen geschikt.