DEGIRO, wat moet je weten over deze online broker

DEGIRO is sinds 2013 actief in Nederland als online broker. Sinds dat moment is het bedrijf snel gegroeid. In het begin was het een platform voor professionele beleggers. Later werd het ook mogelijk voor particulieren om te beleggen bij deze broker. Inmiddels is DEGIRO in verschillende Europese landen actief. Het bedrijf combineert financiële kennis, hoogwaardige dienstverlening en nieuwe technologieën. Je profiteert van concurrerende prijzen en het platform is geschikt voor ieder type belegger. Je hebt toegang tot bijna alle grote financiële markten in de wereld. Ook het productaanbod waar je uit kan kiezen is interessant. Je kan kiezen voor aandelen of meer geavanceerde beleggingsproducten zoals futures, hefboomproducten of opties.

Het platform van DEGIRO

DEGIRO maakt gebruik van het platform Webtrader. Dit online platform geeft je overal waar je bent toegang tot je portefeuille waar je mee kan beleggen. Het platform heeft een handige zoekfunctie zodat je gemakkelijk de juiste aandelen, fondsen, ISIN codes en andere financiële instrumenten kan terugvinden. Zo weet je zeker dat je altijd het juiste beleggingsproduct aanschaft. Het Webtrader platform is gebruiksvriendelijk en overzichtelijk. Het Webtrader platform kan tevens gebruikt worden als applicatie voor je mobiele telefoon of tablet. Het is geschikt voor Android en iOs.

De verschillende handelsproducten van DEGIRO

Het bied je toegang tot meer dan 60 verschillende wereldwijde beurzen. Hierdoor heb je de garantie voor ruim 2 miljoen producten waar je de keuze uit hebt. Je kan ervoor om te kiezen om te handelen in opties, obligaties, futures, hefboomproducten en aandelen. Ook heeft DEGIRO 6000 ETF’s waar je uit kan kiezen. Voor iedere handelaar is het online kenniscentrum de plek waar je alle informatie over beleggen kan terugvinden. Ook is het mogelijk om een onafhankelijk adviesplan op te laten stellen om de juiste kennis over beleggen te verkrijgen. Ze doet er alles aan om je de eerste stappen naar financieel succes te laten zetten. Helaas bieden ze geen demo account aan om mee te oefenen.

De betrouwbaarheid en veiligheid van deze online broker

Het geld van gebruikers wordt ondergebracht in een aparte BV om te zorgen dat je geld minimaal gevaar loopt zelfs als er iets zou gebeuren met DEGIRO. De functie van deze BV is letterlijk om je geld te bewaren en schuldeisers kunnen geen geld hiervan eisen. Hierdoor weet je zeker dat je geld veilig is. Ook is er een garantiestelsel voor beleggingsondernemingen met een maximum van 20.000 euro. Daarnaast staan ze onder het toezicht van de Autoriteit Financiële Markt (AFM) en van De Nederlandsche Bank (DNB).

Wat moet je nog meer weten over DEGIRO

Als je geld wilt storten dan kan je dit doen via iDeal of je kan geld overmaken naar je account met een bankoverschrijving. Via iDeal heb je na 30 minuten toegang tot je geld en met een bankoverschrijving na een werkdag. Je moet altijd gebruik maken van een vaste tegenrekening bij je DEGIRO account voor stortingen en uitbetalingen. De klantenservice is bereikbaar op werkdagen van 8 uur in de ochtend tot 10 uur in de avond. Je kan telefonisch, via e-mail of via een social media kanaal contact opnemen met de klantenservice.