Dit is waarom je je merk moet registreren!

Als je nog niet zo lang een eigen bedrijf hebt, zul je waarschijnlijk wel door hebben dat alles niet zo vanzelfsprekend gaat. Zo mag je, als je een bedrijfsnaam gaat uitkiezen, niet zomaar iets gebruiken. Doe je dit wel, dan levert dat mogelijk problemen op. Daarom is je merknaam vastleggen onvermijdelijk. Ben je benieuwd waarom dit van cruciaal belang is? Aarzel dan zeker niet om verder te lezen!

Geen onvoorziene kosten

Als je net begint met ondernemen, dan ben je nog erg fragiel. Je bent slechts startende, dus tegenslagen kun je niet gebruiken. Je zit namelijk niet op onvoorziene kosten te wachten. Om ervoor te zorgen dat je geen onnodige kosten maakt,  is het aan te raden om je merk te laten registreren.

De kans bestaat namelijk dat je dezelfde merknaam wilt gebruiken voor je onderneming, als iemand anders. Als iemand anders de naam heeft geregistreerd die jij zou willen en jij zet de merknaam alsnog door, dan pleeg merkinbreuk. Dit is iets wat je wilt vermijden, want hier kan een schadevergoeding uit volgen! 

Een beschermde naam

Als je je merknaam vastlegt, claim je de naam eigenlijk. Dit betekent dus dat de naam beschermd is. Anderen kunnen dus niet zomaar jouw bedrijfsnaam pakken en uit deze naam ondernemen. Je zou maatregelen kunnen treffen, als dit wel gebeurt. Je hebt jezelf dus eigenlijk sowieso ingedekt.
Andere bedrijven zitten hier doorgaans ook niet op te wachten, dus de kans dat je maatregelen moet treffen is klein. Het is in principe al genoeg voor bedrijven om te zien dat jij de naam al hebt geclaimd. Om gedoe te besparen, zullen ze vast wel een andere merknaam verzinnen. En als ze dit dus niet doen, weet je wat je moet doen! Je staat immers in je recht. Meer weten hierover? Check dan jumptrademarks.com