Explosieve opsporing website

logo-bodac

huisstijl-bodac-3-kopie Het gebeurt vaak genoeg dat er explosieven worden gevonden. De meeste explosieven komen uit de oorlog maar deze zijn vaak nog gevaarlijk. Meestal worden dit soort explosieven tijdens werkzaamheden gevonden in gebieden waar vroeger gevochten is. Het kan natuurlijk zo zijn dat er in het begin al bekend is dat er in een bepaald gebied gevochten is. Mocht het zo zijn dat er werkzaamheden gaan plaatsvinden in zo’n gebied zorg er dan voor dat je contact opneemt met een bedrijf dat gespecialiseerd is in het opruimen van explosieven.

Gevaarlijk!

Niemand wilt tijdens een verbouwing een explosief tegen komen en daarom kunnen ze bij Bodac vaak een historisch onderzoek doen aan de hand van bestaande bronnen zoals bijvoorbeeld literatuur. Op de website van Bodac wordt duidelijk uitgelegd hoe zoiets in zijn werk gaat.

gravenBij Bodac zijn ze niet alleen gespecialiseerd in het doen van historisch onderzoek maar op de website staat bijvoorbeeld ook dat ze gespecialiseerd zijn in het detecteren en onschadelijk maken van explosieven. De explosieven kunnen zich namelijk niet alleen op het land bevinden maar ook in het water.

Als zo’n explosief gedetecteerd wordt is het natuurlijk belangrijk dat deze voorzichtig wordt benadert en dat deze op een goede manier onschadelijk wordt gemaakt. Bij Bodac werken ze samen met defentie en zorgen ze er samen voor dat deze explosieven veilig worden gesteld zodat er geen gewonden kunnen vallen.

Op de website van Bodac staat veel meer informatie dus neem gerust een bezoekje op de website!