Gebruikte kantoorstoelen voor jouw kantoor: bespaar geld en verminder afval 

Als je op kantoor nieuwe stoelen nodig hebt, kan dit een grote investering zijn. Een investering die niet altijd goed uitkomt wellicht. Er is een alternatief dat niet alleen goedkoper is, maar ook een duurzame keuze is. Namelijk gebruikte kantoorstoelen voor jouw kantoor. Hieronder staan een aantal tips waar je rekening mee moet houden bij het kopen van gebruikte kantoorstoelen. 

Waarom zijn gebruikte kantoorstoelen een goede optie?  

  1. Kostenbesparing 

Het grootste voordeel van het kopen van gebruikte kantoorstoelen voor jouw kantoor is de kostenbesparing. Nieuwe kantoorstoelen zijn vaak erg duur en gebruikte stoelen zijn daarom een goede oplossing. Je kunt veel besparen hiermee en hierdoor blijft er meer over voor andere spullen.  

  1. Duurzaamheid 

Door gebruikte kantoorstoelen te kopen draag je ook bij aan een duurzame wereld. Door het hergebruiken van meubels zorg je ervoor dat het niet weggegooid wordt en er geen nieuwe producten worden gemaakt.  

  1. Kwaliteit  

Vaak is de kwaliteit van de stoelen ook nog goed. Bedrijven vervangen de stoelen niet omdat ze versleten zijn, maar omdat ze gaan voor een nieuwe inrichting. Daardoor is de kwaliteit van de gebruikte kantoorstoelen voor jouw kantoor vaak nog zeer geschikt voor een tweede ronde.  

Waar moet je op letten bij de aanschaf van gebruikte kantoorstoelen?  

  1. Kwaliteit  

Vaak zijn de gebruikte kantoorstoelen nog in een prima staat, maar toch is het belangrijk om de kwaliteit te controleren. Zo voorkom je dat je geen goede stoel koopt en deze snel weer moet vervangen.  

  1. Ergonomie 

Het is belangrijk om van tevoren te kijken of de stoelen wel ergonomisch zijn. Dit houdt in dat ze verstelbaar zijn in hoogte en de rugleuning. Zo voorkom je klachten bij jezelf en de medewerkers. 

  1. Hygiëne 

Bij de aanschaf van gebruikte spullen is het belangrijk om te letten op hygiëne. Zorg ervoor dat de stoelen er redelijk schoon uitzien en dat je ze ook nog schoonmaakt voordat je ze gaat gebruiken.  

Het kopen van gebruikte kantoorstoelen is voor ieder bedrijf een slimme keuze. Je bespaart geld en je draagt bij aan een duurzamere wereld. De levensduur van de meubels wordt verlengd. Bij de aanschaf van de stoelen moet je op de kwaliteit, ergonomie en hygiëne letten. Zo zorg je ervoor dat je stoelen koopt die nog jarenlang mee kunnen en bijdragen aan een gezonde werkomgeving.  

Waar vind je gebruikte kantoorstoelen voor jouw kantoor? 

Je kunt op verschillende plekken gebruikte kantoorstoelen kopen. Zo kun je kijken bij tweedehands meubelwinkels, online marktplaatsen als marktplaats en eBay of bij gespecialiseerde bedrijven die zich richten op de in- en verkoop van gebruikte kantoormeubelen. Ook kan het goed uitpakken als je informeert bij andere bedrijven of zij nog gebruikte kantoorspullen hebben die ze niet meer nodig hebben. Wellicht kun je dit overnemen.  

Het kopen van gebruikte kantoorstoelen is zeker de moeite waard. Je zorgt voor een milieubewuste keuze, je bespaart geld, je hebt kwalitatief goede stoelen en het is een goedkopere optie. Je kunt op veel plekken terecht voor gebruikte kantoorstoelen en kunt andere bedrijven verlossen van hun kantoorstoelen die niet in gebruik zijn.