Gereedschap te keuren door een erkend bedrijf

gereedschap keuren

Gereedschap keuren is volgens de arbeidsomstandighedenwet en NEN- normen verplicht als je ondernemer bent. Maar goed ook, want je moet er  niet aan denken dat iemand gewond kan raken, door materiaal die zij in jouw bedrijf gebruiken. Vooral elektrische boormachines, haakse slijptollen, decoupeerzagen, verlengkabels, kabelhaspels en lampen ontkomen niet aan deze controle. De wet schrijft voor dat er minimaal één keer paar jaar deze controle moet plaats vinden. Wij als bedrijf vinden dat één keer per maand wel nodig. Al ons apparatuur wordt dagelijks zeer intensief gebruikt, daardoor moet deze keuring, volgens ons, elke maan plaats vinden. gereedschap keuren

Gereedschap keuren door een erkend bedrijf

Jaarlijks gereedschap keuren, vonden wij een beetje te weinig. Daarom hebben wij hier een erkend bedrijf voor aangenomen. De naam van dit bedrijf is Wal Keuring, Sevice &Onderhoud en zij komen minstens één keer per maand langs om deze controle uit te voeren. Gelukkig maar dat deze controle verplicht is gesteld. Want een verlengkabel die dagelijks gebruikt werd, was alles behalve veilig. Wij moeten er niet aan denken dat hierdoor iemand een stroom stoot had kunnen krijgen.

Inmiddels hebben wij de controle gehad en was er verder geen bijzonderheden. Wij hebben de VCA certificering weer op zak en kunnen verder met de dagelijkse werkzaamheden.