Heb jij verzenddozen nodig?

Heb jij voor jouw onderneming verzenddozen nodig? Dan is het absoluut de moeite waard om eens bij VIV te kijken! Deze groothandel biedt namelijk ontzettend veel soorten verpakkingsmaterialen, waaronder een groot aanbod aan kartonnen dozen. Door hun ruime keus aan verzenddozen kun je bij dit bedrijf altijd een variant vinden die perfect aansluit bij wat jij wilt verzenden. Je vindt hier dozen in het juiste formaat en met de juiste sterkte. En uiteraard koop je hier ook al het andere verpakkingsmateriaal dat je nodig hebt. Zo weet je zeker dat alles wat jij verstuurt goed op de plek van bestemming aankomt!

Juiste maat en model verzenddozen

Ondernemers verkopen steeds vaker online en het is natuurlijk een ideale manier om een grotere klantenkring te krijgen. Maar alles wat je online verkoopt, moet je natuurlijk wel verzenden. Goede verzenddozen zijn daarbij van groot belang. Deze houden alle artikelen binnen één bestelling bij elkaar en zorgen ervoor dat de producten onderweg niet zomaar beschadigd kunnen raken. Als je dozen wilt gaan kopen, dan is het in de eerste plaats handig om na te denken over het model dat ze moeten hebben. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor:

  • postdoosjes met klep
  • flesverzenddozen
  • palletdozen
  • autolockdozen
  • brievenbusdoosjes

Al deze verschillende soorten verzenddozen hebben hun eigen specifieke eigenschappen. Een groot voordeel van autolockdozen is bijvoorbeeld dat je hierbij geen tape nodig hebt om ze dicht te maken. Ze beschikken namelijk over een zelfklevende sluiting. Je hoeft ze dus alleen maar in elkaar te vouwen, te vullen en je kunt ze vervolgens eenvoudig sluiten. Een voordeel van brievenbusdoosjes is dat ze door standaard brievenbussen passen. Dat betekent dat ze niet als pakketpost verstuurd hoeven te worden, waardoor de verzendkosten weer lager zijn. Flesverzenddozen hebben een model waar een standaard wijnfles in past en ze zijn gemaakt van extra sterk en dik karton. Ook zit er al een opdruk op dat de inhoud breekbaar is. Hierdoor zijn deze verzenddozen uitstekend geschikt voor het verzenden van een fles wijn.

Dozen uitkiezen

Als je aan het nadenken bent over welke verzenddozen jij nodig hebt, is het in eerste instantie goed om te kijken wat jij zoal verstuurt. Aan brievenbusdoosjes heb je natuurlijk niets als je alleen maar grotere producten verkoopt, maar verkoop jij sieraden of ansichtkaarten, dan is een palletdoos uiteraard weer geen logische keus. Denk dus altijd na over het formaat doos dat je nodig hebt. Door het ruime aanbod van VIV kun je altijd verzenddozen bij hen vinden die wat formaat betreft aansluiten bij wat jij zoekt. En hebben ze dat niet standaard op voorraad, dan kunnen ze het ook nog voor jou maken! Je kunt ook dozen door hen laten maken als je graag exemplaren wilt waar jouw bedrijfsnaam of logo op staat. Voor ontvangers is het dan meteen duidelijk van wie het pakje afkomstig is. Heb jij de juiste dozen uitgezocht, vergeet dan ook niet om ander verpakkingsmateriaal er bij uit te zoeken, zoals opvulmateriaal. Want de verzenddozen moeten wel opgevuld worden om te voorkomen dat producten onderweg gaan schuiven en zo onderweg alsnog beschadigen. Bij VIV vind je ook op dat gebied veel keus!