Het beste beton

De sleutel tot het bereiken van een sterk, duurzaam beton ligt aan waar je het koopt. Kijk dus naar de juiste beton cire shop. Het is heel erg belangrijk om naar de beste winkel te gaan, of het nou online is of niet. Als je naar een slecht of verkeerde beton cire shop gaat, dan zul je er spijt van hebben. Het is het altijd waard om iets meer geld uit te geven aan een duurdere winkel dan om slecht kwaliteit te hebben.  Het  ligt ook in de zorgvuldige dosering en vermenging van de ingrediënten. Een mengsel dat niet genoeg pasta bevat om alle holtes tussen de aggregaten te vullen, zal moeilijk te plaatsen zijn en zal ruwe oppervlakken en poreus beton produceren. Een mengsel met een teveel aan cementpasta is gemakkelijk aan te brengen en geeft een glad oppervlak; het resulterende beton is echter niet kosteneffectief en kan gemakkelijker barsten.

Chemie

De chemie van beton komt tot leven in de aanwezigheid van water. Cement en water vormen een pasta die elk deeltje steen en zand bedekt, de aggregaten. Door een chemische reactie die hydratatie wordt genoemd, verhard de cementpasta en wordt sterker. De kwaliteit van de pasta bepaalt het karakter van het beton. De sterkte van de pasta hangt op zijn beurt af van de verhouding van water tot cement. De water tot cement verhouding is het gewicht van het aanmaakwater gedeeld door het gewicht van het cement. Beton van hoge kwaliteit wordt geproduceerd door de water-cement verhouding zoveel mogelijk te verlagen zonder de verwerkbaarheid van vers beton op te offeren, waardoor het op de juiste manier kan worden geplaatst, geconsolideerd en uitgehard. Dit kun je halen bij de beton cire shop.

Verhouding

Een goed ontworpen mengsel bezit de gewenste verwerkbaarheid voor het verse beton en de vereiste duurzaamheid en sterkte voor het uitgeharde beton. Typisch is een mengsel ongeveer 10 tot 15 procent cement, 60 tot 75 procent aggregaat en 15 tot 20 procent water. Meegevoerde lucht in veel betonmengsels kan ook nog eens 5 tot 8 procent opnemen.