Hoe bitcoin een vogelvlucht maakte

Bestebank.org

Bitcoin is in feite een betalingsmiddel. Zoals je geld op je bank hebt staan, kun je ook geld in de vorm van bitcoin hebben. Als je het zo bekijkt klinkt het simpel. Maar er komt nog meer bij kijken. Bitcoin is populairder dan ooit en heeft vele mensen succes gebracht. Om er optimaal gebruik van te maken moet je deze digitale munt wel goed kennen. Bij Bestebank.org wordt alles duidelijk.

Bestebank.org

De volgende kenmerken horen bij bitcoin:

  • het is een digitaal betaalmiddel ofwel cryptovaluta
  • er is geen tussenpersoon zoals een bank nodig voor betalingen
  • bitcoin werkt met een gedistribueerde database, ook wel blockchain genoemd

Populariteit van bitcoin

Het succes van bitcoin viel deels samen met een grote financiële crisis. Het is geen toeval dat veel mensen over gingen op bitcoin toen ze hun vertrouwen in grote banken verloren. Daarnaast is het een vernuftige technologie die voor veel mensen een veilig, betrouwbaar alternatief is op ouderwetse banktransacties. 

Bestebank.org

Met behulp van speciale Bitcoin cryptografie codering worden Bitcoin transactions beveiligd, verwerkt en geregistreerd in een centraal register. Deze database staat bekend als de Bitcoin blockchain.

De term bitcoin wordt inmiddels gebruikt voor allerlei cryptocurrency, terwijl er veel meer andere opties beschikbaar zijn. Bij het grote publiek is de doorbraak gekomen met bitcoin en dat is dan ook de term die de meeste mensen kennen. Wanneer je wil gaan beleggen via cryptocurrency dan is het altijd goed om deskundig advies te vragen en je eventueel te verdiepen in de andere opties.