Hoe houdt je je kantoor ergonomisch?

zit-sta-bureau

Je hoort tegenwoordig steeds meer over muisarmen, RSI, rugklachten door te lang en verkeerd zitten, en ga zo maar door. Het lijkt inmiddels wel alsof het kantoor een levensgevaarlijk gebied is geworden. Maar dat hoeft helemaal niet het geval te zijn. De problemen die wet net opnoemden kunnen namelijk allemaal voorkomen worden met enkele kleine investeringen. Zo kunnen speciale kantoorartikelen muisarmen en RSI voorkomen, en kan een zit-sta bureau ervoor zorgen dat je rug minder last heeft van het zitten, omdat je dan ook aan je bureau kan gaan staan.

Ergonomische computeraccessoires

Als je kan staan aan je bureau heb je je rug gespaard, maar dan ben je er nog niet helemaal. Ook je armen en nek hebben wat hulp nodig. Het probleem zit hem in toetsenborden, muizen, en monitors. Die zijn doorgaans namelijk gemaakt voor de gemiddelde gebruiker, maar de gemiddelde gebruiker werkt er niet de hele dag mee. Door je muis en toetsenbord te vervangen door ergonomisch varianten zorg je ervoor dat je RSI voorkomt. Het is een kleine investering, maar het is het zeker waard. Verder raden we je ook een verstelbare monitorarm aan zodat je nek ook gespaard kan worden.

De voordelen van een ergonomische werkplek

Er zijn veel voordelen aan een ergonomische werkplek verbonden. Met een zit sta bureau elektrisch kan je namelijk gaan staan en zitten wanneer je wil, en dan hoef je dus niet meer naar de fysiotherapeut omdat je rugklachten hebt. Verder zorgt het voorkomen van RSI ervoor dat je werk een stuk comfortabeler wordt, en ja, ook dat voorkomt dat je een fysiotherapeut nodig zal hebben. Mocht je je kantoor niet zelf inrichten kan je deze dingen ook gebruiken om je baas te overtuigen. Want vaak is het de werkgever die absent personeel door moet betalen, of zelfs de ziektekosten van het personeel moet betalen.