Hoe kom ik bovenaan in Google?

hoe kom ik bovenaan in google

Vraag jij jezelf wel eens af: ‘Hoe kom ik bovenaan in Google?’ Hoger in Google komen is een continu proces en je staat niet zomaar bovenaan op een populaire zoekterm. Het is echter ook zeker niet onmogelijk. In dit artikel geven wij je een aantal tips om hoger te scoren in Google.

Tip 1: Zorg ervoor dat je website actueel is

hoe kom ik bovenaan in google

Google houdt van websites die actueel zijn. Dit betekent namelijk dat de content regelmatig wordt bijgewerkt en dus up to date is. Om hoger te scoren in Google is het daarom belangrijk dat je website actueel is. Je houdt je website actueel door in ieder geval elke maand wat te veranderen in oude teksten en een nieuw artikel te plaatsen.

Tip 2: Creëer een gevarieerd backlinkprofiel

Backlinks blijven belangrijk, maar Google is wel steeds meer gaan letten op de kwaliteit en de relevantie ervan. Ook controleert de zoekmachine of het backlinkprofiel natuurlijk is. Als je zelf backlinks gaat aanvragen, is het daarom belangrijk dat je zorgt voor een gevarieerd backlinkprofiel. Plaats backlinks op verschillende soorten websites, plaats zowel dofollow als nofollow links en gebruik verschillende anchorteksten. Op die manier komt je backlinkprofiel natuurlijker over voor Google.

hoe kom ik bovenaan in google

Tip 3: Voeg meta titles en meta descriptions toe

Nee, meta titles en meta descriptions zijn inderdaad geen ranking factors. Toch kunnen ze wel indirect je positie in Google beïnvloeden. Een aantrekkelijke meta title en meta description zorgen ervoor dat gebruikers sneller op jouw pagina klikken. En zoekresultaten die meer kliks krijgen worden weer hoger in Google geplaatst.