Ik wil gaan investeren in crypto!

Oke, je hebt de knoop doorgehakt en wilt Bitcoins of een andere cryptocurrency gaan kopen, je bent helemaal om en wilt de trein niet missen (ik beschrijf verderop in dit artikel waarom dat gevaarlijk is!) of je gelooft echt oprecht in de techniek en de toekomst van Blockchain en ziet het als een langere termijn investering. Of misschien wil je wel gewoon heel hip en trendy biertjes afrekenen met jouw cryptocurrency wallet.


Welke cryptocurrency moet je dan kopen? Dit is natuurlijk een van de belangrijkste vragen, en het teleurstellende nieuws is dat daar geen panklaar antwoord op is. Ik ga je dus niet vertellen dat je Bitcoin moet kopen, of dat je NU Litecoin of Ripples of Waves moet kopen. Wat misschien waardevoller is om te vertellen is waar je op moet letten bij het aankopen van cryptos, en waar je misschien beter van weg kan blijven. Dit om het simpele feit dat de markt van Cryptocurrencies af en toe een behoorlijke jungle kan zijn…

Een succesvolle investering begint bij onderzoek, heel saai maar onmisbaar! Je koopt ten slotte ook niet zomaar aandelen van een bedrijf, je wilt weten hoe het gaat met dat bedrijf, wat hun visie is, wie er binnen dat bedrijf aan het roer staat, wat de liquiditeit is etc et etc. Bij Cryptocurrency zou dit niet anders moeten zijn, je moet weten wat je koopt. Daarom is het altijd goed om, voordat je tot aankoop overgaat, onderzoek te doen naar de door jou beoogde cryptomunt.

Dit onderzoek kan je vrij eenvoudig doen, elke serieuze cryptomunt heeft een website waarop je minimaal een whitepaper, Roadmap en aanverwante informatie zou moeten kunnen vinden. Deze teams hebben vaak ook gewoon een Slackkanaal waar het team, en de community die het support, met elkaar communiceren.