Kan een advocaat familierecht bemiddelen in uw echtscheiding? 

advocaat familierecht

In geval van echtscheidingen, persoonlijke conflicten binnen een familie, maar ook bij adoptie van een kind of het wijzigen van een voornaam, kan een advocaat familierecht van pas komen. Dit is een deskundige advocaat, welke gespecialiseerd is in familierecht. 

Bij familierechtadvocaat Carlijn Rouwet bent u aan het juiste adres voor al uw familie gerelateerde rechtszaken. Carlijn Rouwet heeft veel ervaring op het gebied van familierechten en is dus behendig in bijvoorbeeld het opstellen van een ouderschapsplan en het bemiddelen in persoonlijke conflicten. Het bedrijf van Carlijn Rouwet ligt in Enschede. 

advocaat familierecht

Hoe gaat een echtscheiding in zijn werk?

Belangrijk bij het aanvragen van een echtscheiding is beginnen met het aanvragen van verzoekschrift. Daarna is het tijd om een advocaat in te gaan huren. Een advocaat familierecht is gespecialiseerd in onder andere echtscheidingen. Daarna moeten allerlei zaken geregeld worden, waaronder: afspraken over de woning, bezittingen, pensioen, zorg en opvoeding van de kinderen, kinderalimentatie en partneralimentatie. Dit wordt geregeld met behulp van onder andere een mediator, welke de gesprekken tussen de twee gezinsleden begeleidt. De mediator zet daarbij de gemaakte afspraken op papier. Hierna kan de advocaat de echtscheiding aanvragen bij de rechter. 

Wanneer met behulp van mediation afspraken maken geen optie is, kan er verdere hulp gevraagd worden aan een advocaat. De advocaat verdedigt dan uw kant van de zaak en kan op die manier onderhandelen met de andere advocaat.

Wanneer u het niet eens bent met de uitspraak van de rechter, kunt u binnen drie maanden in hoger beroep gaan. In dit geval is een advocaat verplicht. 

Als laatste moet de echtscheiding doorgegeven worden aan de gemeente, waar de uitspraak van de rechter in de registers van de burgerlijke stand zal worden ingeschreven.

Een echtscheiding is dus een behoorlijk process. Daarom is het verstandig om een professionele advocaat, zoals Carlijn Rouwet Advocatuur, in te huren.