Kantoorruimte huren Rotterdam

Kantoorruimte huren Rotterdam

Als individu of als onderneming professionaliseren? Huur een eigen kantoorruimte!

Wanneer je als zzp’er of als leider van een eenmanszaak of een klein bedrijf met enkele werknemers werkt, dan is de kans groot dat je – zelfs nog los van de coronapandemie die in 2020 uitbrak – de meeste van je werkzaamheden vanuit je thuiskantoor uitvoert. Afhankelijk van je woning en de ruimte die je als kantoor hebt ingericht zou dat prima kunnen functioneren, maar toch, je kunt je op een echt kantoor natuurlijk vaak toch beter opladen voor het werk dan in een huiselijke omgeving. In een kantoorruimte werken heeft ook als pluspunt dat je een duidelijke scheiding houdt dus werk en privé. Daarnaast maakt een dagelijkse gang naar een externe kantoorruimte het leven een stuk interessanter en dynamischer. Een kantoorruimte huren Rotterdam is dan ook een stap die je met je organisatie zou kunnen nemen, zeker zolang de al eerder aangehaalde coronapandemie dit niet (opnieuw) onmogelijk maakt.

Kantoorruimte huren Rotterdam

Waar dient een goede kantoorruimte aan te voldoen?

Als je een goede externe kantoorruimte zoekt voor jezelf en je eventuele medewerkers, probeer dan een ruimte te vinden die aan de volgende kenmerken voldoet:

  • De kantoorruimte bevindt zich op een fijne, representatieve plek waar jij en je werknemers gerust gezien mogen worden.
  • Er is genoeg ruimte voor elke werknemer om het werk goed en veilig te kunnen uitvoeren. Hierbij wordt doorgaans geadviseerd om zeven vierkante meter per werknemer aan te houden als leidraad.
  • De kantoorruimte moet tegemoetkomen aan het type bedrijf dat je runt. Zo kun je als er veel administratief of ander typisch ‘computerwerk’ uitgevoerd moet worden gerust gezamenlijke werkplekken huren, maar kan het net zo goed zijn dat er de noodzaak is tot een paar privéwerkplekken of juist grotere vergaderruimtes voor meerdere mensen.