Kies voor een mediator scheiding

Mediator scheiding

Scheiden is natuurlijk iets waar je liever niet aan denkt. Soms hoor je dan wel dat iemand die je kent is gescheiden omdat ze tegen bepaalde problemen aan liepen. Geen enkele relatie zal ook perfect zijn, maar bij teveel problemen is het slim om er een punt achter te zetten. Dan moet je dus een scheiding aanvragen. Dit kun je dan ook het beste doen in combinatie met een mediator scheiding. Dit is namelijk iemand die zal helpen met het scheiden en zal er ook voor zorgen dat alles eerlijk verloopt. Hij of zij zal geen partij kiezen en erna streven dat bij partners er zo goed mogelijk van weg komen. In het scheidingsconvenant zullen ook de afspraken komen te staan die de mediator heeft opgesteld.

Eerlijke regels

Zoals net al is gezegd zal de mediator scheiding ervoor zorgen dat alles eerlijk verloopt bij een scheiding aanvragen. De regels en afspraken die in het scheidingsconvenant komen te staan zullen dus ook zo eerlijk en rechtvaardig mogelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan de voogdij van de kinderen. Wie krijgt wanneer de kinderen? En het geld voor de kleding van de kinderen en noem het maar op. Al deze afspraken zullen zo eerlijk mogelijk worden gemaakt en in het convenant worden gezet.

Mediator scheiding

Weet je het zeker?

Een scheiding aanvragen doe je niet zomaar. De grote vraag zal dan ook altijd zijn, weet je het zeker? In sommige gevallen is het erg duidelijk. Dan is er bijvoorbeeld ruzie en zie je ook dat communicatie komt te vervallen, terwijl dit eigenlijk niet slim is, communicatie is super belangrijk. Mocht je geen ruzie hebben en je twijfelt aan de relatie, praat erover. Praat met je partner en kom zo tot een oplossing. Niemand heeft namelijk zin in een vechtscheiding.