Meer opslagruimte of flexibele harde schijf nodig? Ga voor een externe harde schijf

externe harde schijf

Een externe harde schijf is om diverse redenen enorm handig om te hebben en te gebruiken in combinatie met je laptop of desktop. Zo kan het natuurlijk zijn dat je computer tegen de grenzen van zijn opslagcapaciteit aan loopt. Dan is een externe harde schijf de ideale oplossing. Zo zorg je er meteen voor dat je niet omwille van de opslagruimte een nieuwe computer moet kopen. Daarnaast kan het om uiteenlopende redenen zo zijn dat je een flexibele harde schijf prefereert. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat zo’n externe harde schijf een stuk veiliger is, in die zin dat online criminelen onmogelijk bij bestanden kunnen komen die op een externe schijf staan. Ben je van plan een externe harde schijf te kopen en wil je goed voorbereid je aanschaf doen? Lees dan ook even de volgende alinea.

externe harde schijf

Waarop te letten bij je aanschaf?

Wanneer je een externe harde schijf aan het uitzoeken bent, houd dan zeker de volgende factoren in de gaten:

  • Bedenk je vooraf goed of je een HDD (Hard Disk Drive) of een SSD (Solid State Drive) wilt. 
  • Externe harde schijven kunnen verschillende afmetingen hebben. Bekijk dus goed welke afmeting (met bijbehorende capaciteit) goed bij je computer en je werkplek past en stem je aankoop daar op af. 
  • De aansluiting van je externe harde schijf is ook van essentieel belang. Zo zijn er verschillende soorten USB-poorten en -aansluitingen. USB 2.0 is nog steeds het meest gebruikelijk, maar USB 3.0 is aan een opmars bezig. Verdiep je dus goed in waarvan sprake is met jouw computer.