NIWO verklaring nodig? Surf dan naar booky.nl

Als je als ZZP’er als koerier aan het werk gaat, dan moet je uiteraard aan de nodige voorwaarden voldoen. Aan welke voorwaarden je moet voldoen is afhankelijk van de spullen die je vervoert en hoe zwaar de lading is. Ook als je bijvoorbeeld naar het buitenland gaat met de spullen, dan moet je goed kijken naar de regels betreffende internationaal vervoer. Tevens is het handig om bijvoorbeeld goed te kijken naar de verschillen qua regelgeving in de verschillende landen. Als je als vrachtwagenchauffeur in dienst bent bij een transportbedrijf, dan is de kans groot dat je sowieso al aan alle voorwaarden voldoet, omdat het bedrijf dit allemaal regelt. Maar als je zelf aan de slag gaat en dus als freelancer verschillende koeriersopdrachten aanneemt, dan ben je zelf verantwoordelijk voor het op orde hebben van al het nodige papierwerk. Om ervoor te zorgen dat je daadwerkelijk met de juiste papieren op weg gaat, kun je een beroep doen op booky.nl. Zo heb je bijvoorbeeld in bepaalde gevallen een NIWO verklaring nodig als je goederen vervoert. Het is dus sowieso handig om even op booky.nl te kijken om voor je zelf na te gaan of je al dan niet een NIWO verklaring nodig hebt. Als dat niet het geval is, dan hoef je deze immers ook niet aan te vragen. Je hebt een NIWO verklaring nodig op het moment dat je bijvoorbeeld goederen vervoert in een voertuig met een laadvermogen van meer dan 500 kg. Het gaat hierbij dus om het laadvermogen. Dat betekent dat het heel goed mogelijk is dat je bijvoorbeeld een lading van 100 kg vervoert en toch een NIWO verklaring moet aanvragen, omdat je een voertuig met een laadvermogen van meer dan 500 kg gebruikt. Ook als je in dienst met van een opdrachtgever moet je in bezit zijn van deze NIWO verklaring. Als de werkgever je hier niet op wijst, dan is het verstandig om dit aan te kaarten of zelf via booky.nl een NIWO verklaring aan te vragen. Mocht je op basis van de informatie op de website van booky.nl ontdekken dat je een NIWO verklaring moet aanvragen, dan kun je dat ook meteen regelen via de site. Je kunt dus via de website gaan kijken wat er nodig is en vervolgens kun je al het papierwerk via booky.nl in orde maken. Kijk dan ook gerust eens op de site en laat je door booky.nl adviseren. 

Vraag de NIWO verklaring aan via booky.nl

Eenmaal op de site kun je direct een NIWO verklaring aanvragen. Je kunt via de site ook meteen kijken van welke diensten je nog meer gebruik kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan diensten als: 

  • Administratie
  • Jaarrekening
  • Belastingen

Als je inderdaad een freelancer of ZZP’er bent, dan heb je uiteraard ook hulp nodig bij de administratie van je koeriersonderneming. Het is altijd prettig als je de hulp kunt inschakelen van een professionele boekhouder om je te helpen met dit soort zaken. 

Kijk voor meer informatie op booky.nl

Als je nog meer informatie nodig hebt, dan kun je terecht op de site of gewoon even contact opnemen met booky.nl.