Personeelsregistratie

online-software-licenties

Veel bedrijven en/of multinationals huren zelfstandige ondernemers in. Een groot voordeel hiervan is het feit dat zzp’ers hun uren zelf moeten invullen. Het goede hiervan is dat als je een werkgever bent en een werknemer hebt die zijn uren zelf moet invullen hij niet werkt volgens een urencontract. Dit houdt in dat een werknemer die zijn eigen uren moet bijhouden niet betaalt krijgt als hij zich ziek meldt. Dit werkt in een werkgevers voordeel, omdat veel werknemers die zich ziek melden zich achter elkaar ziek melden en alsnog betaald krijgen. Als je als zzp’er je uren moet registreren van je werkgever dan gebeurt dat niet. Wie niet werkt krijgt niet betaalt, zo simpel is dat. Veel werkgevers gebruiken een urenregistratie software zodat het makkelijker bij te houden is.

Voordelen?

Urenregistratie software heel handig als je als werkgever veel zzpers hebt of überhaupt werknemers hebt die bijvoorbeeld een nul-uren contract hebben. Door middel van deze software kun je in een notendop zien hoeveel jouw werknemers hebben gewerkt en hoeven zij dat dus niet zelf door middel van pen en papier met jou uit te zoeken. Het kan wel zo zijn dat iemand zijn uren kan vergeten als diegene niet meteen zijn uren invult. Dit kan ervoor zorgen dat jullie beide een probleem hebben als geen van jullie weet wanneer de werknemer is begonnen. Het is daarom handig als de werkgever bepaalde tijden afspreekt met de werknemer en wanneer de werknemer extra uren moet werken dat meteen wordt genoteerd. Dit voorkomt valse informatie.

Erg simpel

Het goede van de software is dat een werknemer snel en gemakkelijk zijn uren kan noteren. De werknemer logt met zijn gegevens in op de site en noteert zijn uren. Vervolgens rekent de computer automatisch hoeveel uren je hebt gewerkt en sommige software rekent zelfs uit hoeveel je als werknemer verdient. Erg makkelijk dus. Een andere interessante software is ledenregistratie software.