Planten voor op kantoor

Planten geven een goede sfeer 

Planten voor het kantoor geven niet alleen kleur aan een eentonig grijze en levenloze kamer, ze zijn ook nog eens uiterst nuttig! Het opnemen van de juiste kamerplanten in een kantooromgeving kan een aantal voordelen bieden, waarvan velen van ons zich niet eens bewust zijn. In dit artikel zullen we het hebben over planten, in het bijzonder kamerplanten en hoe hun aanwezigheid je werkomgeving echt kan verbeteren. Als je dit artikel hebt gelezen, zou je een goed idee moeten hebben waarom planten overal zo belangrijk zijn voor kantoren. 

De verzorging van planten 

Allereerst zullen goed verzorgde planten voor het kantoor een prachtige achtergrond vormen voor elke kamer, en bij strategisch gebruik kunnen ze zelfs de hele sfeer van een kamer veranderen! Bepaalde planten, zoals orchideeën en varens, kunnen bijvoorbeeld een dramatische uitstraling in een kamer creëren, waardoor het romantischer en rustiger lijkt. Aan de andere kant kunnen planten met weinig licht, zoals gerbera’s en dwerggoudsbloemen, een mooie maar weinig lichtgevende omgeving creëren, wat kan helpen om een ​​kamer op te fleuren in combinatie met weinig natuurlijk licht van ramen en dakramen. Beide planten vragen weinig onderhoud, groeien relatief snel en zijn geschikt voor bijna elk type kamer. Maar er is iets aan kamerplanten waardoor ze een bijzonder goede aanvulling zijn op de woonomgeving – planten hebben een manier om een ​​sfeer te creëren die zowel ontspannend als uitnodigend is. 

Kunstmatige planten voor het kantoor 

Natuurlijk is er de vraag of kunstmatige kamerplanten een goed idee zijn op de werkvloer. Sommige mensen beweren dat als je planten op kantoor gebruikt, je een risico neemt door werknemers geen natuurlijk licht te geven. Veel mensen beweren echter dat het de verantwoordelijkheid van de werkgever is om voor een bepaalde hoeveelheid natuurlijk licht te zorgen voor hun personeel. Dus als je voor kunstplanten kiest, zorg er dan voor dat ze zijn uitgerust met een glasplaat voor bescherming tegen UV-licht.