Tips voor het inrichten van het kantoor

Het kantoor is een plek waar we veel tijd doorbrengen. Het is dan ook belangrijk dat we ons hier fijn voelen en ons goed kunnen concentreren. Dit verbetert niet alleen de gezelligheid, maar ook de productiviteit op kantoor. Maar toch kunnen sommige kantoor ruimtes wel een make-over gebruiken. Bijvoorbeeld wanneer je net verhuisd bent naar een nieuw kantoor of als je oude kantoorinrichting wel aan vervanging toe is. Daarom geven wij je in dit artikel graag een paar tips voor het inrichten van je kantoor!

Indeling

Ten eerste is het goed om na te denken over de indeling van het kantoor. Dit wil zeggen dat je bepaalde hoeken en plekken creëert in de kantoorruimte. Maak bijvoorbeeld voor de bureaus een aparte hoek. Het liefst zo ver mogelijk van de keuken of een ontvangsthal. Dit kan er namelijk voor zorgen dat medewerkers snel afgeleid of gestoord worden. Je kunt bijvoorbeeld aan het begin van de kantoorruimte een gezellige zit hoek maken, in het geval je klanten ontvangt, dichtbij een koffiezetapparaat of keukentje.

Huisstijl

Bij het inrichten van het kantoor wil je natuurlijk wel dat de identiteit van je organisatie doorgevoerd wordt in het interieur. Zorg er daarom voor dat je kantoor aansluit op de huisstijl en identiteit van de organisatie. Zet bijvoorbeeld een display kubus neer met kenmerken van je merk of laat de ramen of muren bedrukken met een slogan. Verder kun je ook alle kleuren van de huisstijl doorvoeren in de meubels.

Basisinrichting

Ook de basisinrichting is erg belangrijk om rekening mee te houden. Denk hierbij aan de muren en de vloer. Naast dat dit moet aansluiten op je huisstijl, raden we je aan om de kleuren van de muren en de vloer zo rustig mogelijk te houden. Kies voor professioneel behang, zoals airtex behang, en een mooie vloer die niet snel kan beschadigen. Door deze basisinrichting rustig te houden, kunnen medewerkers zich beter concentreren en hangt er een professionelere sfeer op kantoor.