Vaak ziekteverzuim door stress

werkdruk verlagen

Niet voor niets zitten er veel mensen thuis door een te hoge werkdruk, stress en klachten die kunnen oplopen tot aan een burn out zijn allang niet vreemd meer. Voor de werknemers is het niet alleen vervelend, maar ook het bedrijf lijd eronder. De werkdruk verlagen is niet alleen goed voor de werknemers, voor het bedrijf heeft het ook een positief effect. Minder verzuim, meer rendement en de sfeer binnen het bedrijf wordt er ook beter van. Maar de vraag is natuurlijk hoe verlaag je de werkdruk, en wanneer spreken we eigenlijk van een te hoge werkdruk.

Gezonde werkdruk ervaren

Werken onder een bepaalde werkdruk is gezond, een deadline is goed en geeft je een gezonde druk om te presteren. Maar wanneer de werkdruk zo hoog wordt, dat de medewerker door de bomen het bos niet meer ziet en er geen uitweg is met het vele werk dan is dit niet gezond meer. De enige optie om dit tegen te kunnen gaan is de werkdruk verlagen, alles begint met een samenspel van directie en de medewerkers. Wanneer iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt, zal het met de werkdruk ook een stuk beter gaan. 

werkdruk verlagen

Laat medewerkers meebeslissen

Wanneer medewerkers mee mogen en kunnen beslissen, kan dit ook helpen met de werkdruk verlagen. Laat personeel ook werkzaamheden doen waar ze goed in zijn, wanneer je werk doet wat je niet ligt ervaar je het al snel als werkdruk. Ontwikkeling binnen een functie is ook goed voor de werknemers, is er al een budget beschikbaar voor cursussen en opleidingen? Met elkaar in gesprek blijven is ook een belangrijk punt, op deze manier ontdek je direct de knelpunten van een te hoge werkdruk. Met het gebruik van de app kom je er snel achter wat de leuke dingen zijn, en waar de knelpunten liggen van je werk.