Voorkom lekkage met een viton pakking van Gelria

Zodra je twee pijpen of andere materialen wil verbinden, dan heb je daar een pakking voor nodig die vormbaarder is dan de materialen die je wil verbinden. Doordat de pakking namelijk vormbaarder is, kan deze zich als het ware vormen naar de twee pijpen. Als het net zo hard en vormbaar is als de pijp, dan zou het lastig zijn om de pijpen zo te verbinden dat de afdichting 100% is. Hard op hard werkt dan ook niet in de praktijk. Om die reden gebruik je juist rubberen materialen die zich naar de pijpen kunnen vormen. Daardoor is de afdichting 100%. Maar je moet niet alleen maar naar de mate van afdichting kijken. De pakking moet ook bestand zijn tegen de substanties die door de pijp lopen of de temperaturen waarin deze pijpen zich bevinden. Als het gaat om water bijvoorbeeld, dan heb je niet een specifiek soort pakking nodig die bestand is tegen hoge zuurgraden. Maar als dat water door de pijp loopt in een omgeving waar de temperatuur kan oplopen tot meer dan 200 graden Celsius, dan moet de pakking daar natuurlijk wel tegen kunnen. Je wilt dan niet een pakking die gaat uitzetten bijvoorbeeld, dan want dan verlies je de afdichting. Juist omdat er zoveel verschillende situaties en omstandigheden zijn waarin pakkingen worden gebruikt, is het niet meer dan logisch dat je ook kunt kiezen voor verschillende soorten pakkingen. Zo kun je bij gelria bijvoorbeeld terecht voor een Viton pakking. Een Viton pakking is uitermate geschikt voor het verbinden van roestvrijstalen pijpen. Deze Viton pakking zou bijvoorbeeld geen moeite hebben met die temperatuur van 200 graden Celsius, want deze Viton pakking heeft namelijk een temperatuurbereik van maar liefst 250 graden Celsius. Verder is een Viton pakking zeer geschikt voor situaties met chemicaliën, want ook de chemische bestendigheid van een Viton pakking is zeer hoog. Mochten er stoffen met hoge zuurgraden, olie of koolwaterstof door de pijpen lopen, dan kun je prima een Viton pakking gebruiken. Mochten dit scenario’s zijn die voorkomen en ben je op zoek naar de juiste pakking, dan zou viton zomaar eens de beste keuze kunnen zijn. Mocht dat niet zo zijn, dan kun je natuurlijk gaan kijken naar andere pakkingen. Op de website van gelria.nl lees je bijvoorbeeld meer over pakkingen als: 

  • EPDM 
  • PTFE
  • Flenspakking

Je vindt op de site nog vele andere afdichtingsmaterialen. Je kunt dan ook altijd even een kijkje nemen op de site om te kijken welke pakkingsoort het beste is voor jouw doeleinden. 

Bestel de Viton pakking via gelria.nl

Indien de Viton pakking de juiste soort is, dan kun je deze direct bestellen via de website van gelria.nl. Je kunt hiervoor terecht in de webshop op de website. Je kunt hier aangeven wat je nodig hebt en daarna kun je aan de slag met het bestellen van de juiste pakkingen. Als je dat eenmaal hebt gedaan, dan wordt alles verpakt en gereed gemaakt voor verzending. Niet veel later kun je dan aan de slag om de pakkingen aan te brengen. 

Kijk voor meer informatie op de site

Mocht je meer willen weten, dan kun je terecht op de website van gelria.nl. Tevens kun je uiteraard contact opnemen met gelria.