Waar moet je aan denken als je je merknaam wilt vastleggen?

Je bent net een onderneming gestart en je wilt een merknaam opzetten voor de producten of diensten die je levert. Dit kan echter ook het geval zijn als je al een onderneming hebt, maar net een nieuw product op de markt wilt gaan zetten. In beide gevallen heb je al veel moeite moeten steken in het proces om hier te komen. En een merknaam registreren gaat ook niet even een, twee, drie. Gelukkig kan je door middel van een aantal stappen eenvoudig jouw merknaam vastleggen.

Hoe zit de procedure in elkaar?

Wanneer je een merknaam wil gaan registreren zal je moeten denken aan verschillende aspecten. Dit zijn een zestal aspecten, die bestaan uit:

  1. Het plegen van onderzoek
  2. Klassen bepalen
  3. Indienen merk in Benelux, EU of internationaal
  4. Beoordeling absolute gronden en formele vereisten
  5. Wettelijke bezwaartermijn
  6. Inschrijving merk in merkenregister

Waarna je alle stappen het gevolgd kan je met zekerheid zeggen dat jij jouw merk hebt geregistreerd. Hierdoor ben je beschermd tegen merkinbreuk en zorg je ervoor dat concurrenten worden uitgesloten van mogelijke concurrentie.

Bescherm jouw intellectueel eigendom

Het is van groot belang om jouw eigendommen te beschermen, dit geldt ook voor het intellectueel eigendom in jouw onderneming. Zo kan jij jouw merknaam registreren en beschermen, maar dit geldt ook voor een eventuele handelsnaam. Daarnaast kan je ook een auteursrecht op jouw intellectueel eigendom zetten. Verder is er ook nog de mogelijkheid om een patent aan te vragen waardoor jij de zekerheid creëert dat alleen jij met jouw nieuwe product of dienst te werk kan gaan. Met het beschermen van jouw intellectueel eigendom ben je er nog niet, hierbij moet je ook denken aan het vastleggen en en overdragen van het intellectueel eigendom. Zo heb je in elke fase van jouw onderneming zekerheid. Wanneer je nog twijfels hebt kan je gerust een kijkje nemen bij de onderstaande site: https://www.intellectueeleigendom.nl/