Wilt u ook uw netwerk eenvoudiger beheren met ClearPass?

Clearpass

ClearPass is een voorbeeld van een NAC-oplossing, die veel verder gaat dan de meeste standaardoplossingen. Standaard maakt een NAC het mogelijk om gebruikers over verschillende groepen te verdelen, waarbij iedere groep een andere rol met andere rechten heeft. Zo is het mogelijk om bepaalde groepen toegang te geven tot specifieke onderdelen van het netwerk. ClearPass biedt deze mogelijkheid ook, maar biedt daarbij verschillende extra’s. Denk bijvoorbeeld aan de hulp die het biedt bij uw beleidscontrole, de rapportage en het policy management van uw bedrijf, stichting of soortgelijke organisatie. Het maakt dat ClearPass voor veel organisaties het overwegen waard is!

Organisatie

Werking van ClearPass en NAC-oplossingen

Aan de basis van een NAC-oplossing en daarmee van ClearPass, ligt RADIUS. Dit staat voor Remote Authentication Dial-In User Service. Het is een veel gebruikte technologie, die de mogelijkheid biedt om gebruikers te authentiseren. RADIUS beoordeelt of een gebruiker toegang moet krijgen tot het netwerk, of dat een gebruiker niet over de juiste rechten beschikt. De rechten zelf worden door de NAC-oplossing, zoals ClearPass, verdeeld.

Om uw netwerk van een goede beveiliging te voorzien, wordt een NAC-oplossing van een ingebouwd certificaat authority voorzien. Zeker nu privacy een steeds belangrijker thema wordt, is het van groot belang dat de systemen en netwerken binnen uw organisatie op de juiste wijze beveiligd worden.

Privacy

Eenvoudig implementatie van ClearPass

Een van de voordelen die ClearPass u biedt, is de eenvoudige implementatie ervan. Er zijn daarbij verschillende organisaties, die u kunnen helpen bij het implementeren van deze technologie. Vooraf worden uw precieze wensen geïnventariseerd, om er zeker van te zijn dat ClearPass hier straks op aansluit. Een ander voordeel van ClearPass is de eenvoudig bij het op- en afschalen van deze technologie. Zo kunt u uw systemen mee laten groeien met de omvang van uw organisatie! Mocht u naar aanleiding van dit artikel meer informatie willen, dan adviseer ik u om contact op te nemen met The Networkers.