Zakelijk pakket versturen: Hier kun je op letten

Wil jij een zakelijk pakket versturen? Dan heb je veel verschillende mogelijkheden. Daarbij moet je goed op gaan letten welke prijzen erbij komen kijken. Je wilt immers niet te veel geld kwijt gaat zijn aan de verzending, omdat je deze ook weer op jouw klanten moet verhalen. Er zijn meerdere pakketdiensten in het land, welke jou hierbij kunnen helpen. Een van deze pakketdiensten is KeenDelivery. Maar hoe verschilt het versturen van een zakelijk pakket van andere verzendingen en wat komt er nog allemaal bij kijken? Onderstaande informatie zet een aantal punten op een rijtje. 

De levertijd van een zakelijk pakket versturen 

Een zakelijk pakket versturen is ideaal wanneer je bijvoorbeeld een webshop hebt. Jouw klanten plaatsen online een bestelling en jij zorgt dat het binnen de aangegeven levertijd bij de klanten geleverd wordt. De pakketdiensten krijgen het echter steeds drukker, waardoor er soms een langere leveringstijd te vinden is. Je moet daarom als eerste gaan kijken waar de snelste levertijden te vinden is. Zeker als je verwacht dat het de dag erna al geleverd kan gaan worden. Jouw klanten hoeven hierdoor nooit lang te wachten op de pakketten en jij houdt je aan de afspraken.  

De kosten en bijbehorende contracten vergelijken 

Een zakelijk pakket versturen kent ook kosten. De verschillende pakketdiensten hanteren vaak allemaal andere prijzen voor pakketten en voor zakelijke klanten kan er ook nog een speciaal contract opgesteld worden. Hierdoor krijg je soms nog kortingen. Je kunt de verzendkosten hierdoor aanzienlijk lager houden, waardoor je jouw klanten ook weer naar je toe trekt. Jouw concurrenten hebben wellicht hogere verzendkosten, waardoor mensen sneller geneigd zijn bij jou te bestellen. Met behulp van de contracten kun je zelfs gratis verzending aan gaan bieden boven een bepaald bedrag, wat nog aantrekkelijker wordt voor klanten.

Veel voordelen met het zakelijk versturen 

Een zakelijk pakket versturen brengt dus veel mogelijkheden met zich mee. Doordat de mogelijkheden zo uitgebreid zijn, heb je ook veel meer voordelen te behalen. Als ondernemer ben je immers ook goedkoper uit en je kunt ervan uitgaan dat jouw pakketten op een goede manier geleverd gaan worden. Zelfs wanneer je slechts eens in de zoveel tijd een pakket moet versturen kan het de beste oplossing zijn. Je hebt hiermee immers ook een rekening met btw, waardoor je deze bij de belastingaangifte aan kunt geven. Dit geeft jou wederom een bedrag terug.  

Informatie op gaan vragen 

Door goed na te gaan hoe je een zakelijk pakket versturen kunt, heb je altijd helder welke opties er voor jou open liggen. Ga daarom ook altijd op onderzoek uit voordat je een contract af gaat sluiten en bekijk waar de beste voorwaarden en prijzen te vinden zijn. Je kunt ook altijd contact opnemen met een pakketdienst om extra informatie op te vragen. Hierdoor heb je namelijk een beter overzicht en kun je een keuze gaan maken voor jouw bedrijf. Uiteindelijk brengt dit nog meer voordelen met zich mee en worden jouw klanten vrolijk van jouw service. Start daarom direct en zonder contract met versturen via KeenDelivery!