Zo zorg je ervoor dat jouw online drukwerk van goede kwaliteit is

drukwerk utrecht

Online drukwerk bestellen is goedkoper dan bij bijvoorbeeld een bedrijf voor drukwerk Utrecht. Omdat de bestellingen in combinaties worden gedrukt ben je voordeliger uit. Ook dien je zelf alles te regelen en de kwaliteit is dus geheel jouw verantwoording. Hoe zorg je er nu voor dat jouw online drukwerk van goede kwaliteit is? In dit artikel vind je twee handige tips.

  1. Maak de drukbestanden op de juiste manier op
drukwerk utrecht

Het versturen van de drukbestanden is vaak niet zo moeilijk. Je kunt ze eenvoudig verzenden of online uploaden. Het is echter wel belangrijk dat de drukbestanden op de juiste manier zijn opgemaakt. Zo moet je de drukbestanden over het algemeen opmaken in CMYK-waarden. Heb je RGB-kleuren of PMS-kleuren gebruikt? Dan kunnen die er in de gedrukte vorm ineens heel anders uit gaan zien. Zorg er ook voor dat alle afbeeldingen een goede resolutie hebben. Je kunt het beste enkel afbeeldingen van 300 DPI gebruiken.

Wil je zeker weten dat de bestanden goed zijn? Laat ze dan controleren door een deskundige vormgever.

drukwerk utrecht
  1. Druk in PMS-kleuren om kleurverschil te voorkomen

Kleurverschil is sowieso nooit helemaal uit te sluiten. Het is ook niet altijd van belang om dit zoveel mogelijk te verminderen. Mag er bij jouw drukwerk echter zo min mogelijk kleurverschil zijn tussen de verschillende huisstijlelementen? Dan kun je het drukwerk het beste laten drukken in PMS-kleuren. Dit zijn namelijk vastgestelde waarden.